Prijedor: U novoj fabrici 50 radnih mjesta

Bez autora
Oct 17 2012

U Industrijskoj zoni “Celpak” u Prijedoru počela je izgradnja nove fabrike - mljekare “Vitamilk”, u kojoj bi do kraja marta iduće godine trebalo da bude otvoreno 50 novih radnih mjesta. Preduzeće “Vitamilk” od opštine je kupilo zemljište površine nešto veće od 9.000 kvadrata, gdje bi u prvoj fazi trebalo da bude izgrađen glavni proizvodni objekat i prostor za administraciju, površine 1.500 kvadrata. U drugoj fazi biće izgrađeno dodatnih 1.500 metara kvadratnih pratećih objekata, gdje će se obavljati proces od otkupa mlijeka, preko prerade i proizvodnje do distribucije mlijeka i mliječnih prerađevina. Inače, ovo je prva investicija na opštinskom dijelu Industrijske zone “Celpak”, koji je ukupne površine oko deset hektara.

Prijedor: U novoj fabrici 50 radnih mjestaU Industrijskoj zoni “Celpak” u Prijedoru počela je izgradnja nove fabrike - mljekare “Vitamilk”, u kojoj bi do kraja marta iduće godine trebalo da bude otvoreno 50 novih radnih mjesta.

Ovo je rekao koordinator Info-centra za investitore Agencije za ekonomski razvoj opštine Prijedor “PREDA-PD” Bojan Jojić.

- Preduzeće “Vitamilk” od opštine je kupilo zemljište površine nešto veće od 9.000 kvadrata, gdje bi u prvoj fazi trebalo da bude izgrađen glavni proizvodni objekat i prostor za administraciju, površine 1.500 kvadrata - naveo je Jojić.

Prema njegovim riječima, u drugoj fazi biće izgrađeno dodatnih 1.500 metara kvadratnih pratećih objekata, gdje će se obavljati proces od otkupa mlijeka, preko prerade i proizvodnje do distribucije mlijeka i mliječnih prerađevina.

Inače, ovo je prva investicija na opštinskom dijelu Industrijske zone “Celpak”, koji je ukupne površine oko deset hektara.

U dijelu ove industrijske zone koji je privatizovan, a koji obuhvata više od  40 hektara zemljišta posluje petnaestak firmi koje se bave raznim vrstama djelatnosti među kojima je vunovlačarstvo, reciklaža otpada, izrada kotlova za toplovodne sisteme, drvoprerađivačka djelatnost, izrada papirne ambalaže  i drugi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik